Er min kæreste narcissist eller psykopat?

Lær at genkende narcissister og psykopaters adfærd

Tænker du “Er min kæreste mon narcissist eller psykopat, uden jeg er klar over det?” så vil jeg hjælpe dig frem til at kunne se om de tilhører en af kategorierne. Hvis din kæreste gør det, vil jeg også hjælpe dig med at finde ud af hvilken, og hvad du bør gøre for at passe på dig selv.

Pas på, hvis det er for godt til at være sandt også kaldet Lovebombing, Idealiserings- eller Honeymoonfasen, hvor du mødes med hidtil ukendt anerkendelse og kærlige ord. Narcissisten spørger opmærksomt ind til dine forskellige sider, tanker og følelser i denne periode. Oplysninger der senere i forholdet skal bruges til manipulation, kontrol, styring og magtudøvelse i devalueringsfasen

Narcissister flytter dine psykiske grænser ved psykisk vold der svækker din dømmekræft og ødelægger dit selvværd.

De 5 etaper

 • Fjerner din fri vilje – nedbryder din personlighed og selvstændighed.
 • Isolering – fra dine mentale støtter, familie og venner.
 • Svækker dig – manglende tillid til egne tanker & følelser, kendt som “Gaslighting”. 
 • Tankekontrol – du ydmyges & straffes, din partner er passiv-aggressiv og tavs i længere tidsrum.
 • Terror – kontrol af dig igennem trusler og psykisk vold. Du ved ikke hvor du har narcissisten, sommetider er der fysisk vold i forholdet.

Triangulation

Narcissisten bruger en 3. person imod dig for at opnå sit behov, i forældrefremmedgørelse er det dit barn der udfylder Narcissistens ønske om hævn over ex-partneren.

Forældrefremmedgørelse: når du og dit barn bliver ofre – et begreb der dækker over en række strategier, adfærdsmønstre og metoder, som forældre bevidst bruger for at underminere og afskære relationen mellem barnet og den anden forælder. Barnet bliver brugt som våben i krigen mod den anden forælder. Dette er særdels traumatiserende for et barn og skader deres selvforståelse, dømmekraft og kan bringe barnet tættere på en personlighedsforstyrrelse og splitting.

 • Det svært at få bekræftet, hvad er sagt i virkeligheden: Skjult psykisk vold/gaslightning
 • Metode til at isolere offeret fra andre nære relationer: Magtudøvelse
 • Svært ved at identificere egne følelser: Svækkelse af personlighed

Flying Monkeys 

Et udtryk der anvendes i populærpsykologi. Hovedsagligt bruges det i forbindelse med narcissistisk misbrug, for at beskrive de personer, der handler på vegne af en narcissist over for en tredjepart. Deres handlinger resulterer i psykisk vold og bidrager til at nedbryde offeret.

 • Bekræfter en falsk virkelighed via en anden person
 • Falske rygter om offeret
 • Flying Monkeys bruges når offeret benytter sig af “No contact
 • De er tiltrukket af dramaer, selv narcissister eller er blevet manipuleret til opgaven.
 • Har svært ved at sige fra og stå ved sig selv.

Narcissister er mestre i løgne og gaslighting “det var ikke mig der sagde det”, “det har jeg aldrig sagt”, “forstå mig ret”, “du misforstod det, jeg sagde”, “det kan du da godt selv huske”.

En narcissist forandrer sig aldrig og dine tanker, følelser og reaktioner er livsnødvendige for en narcissist.

Få hjælp af en ekspert på området – kontakt Susanne Dyhrberg for en uforpligtende samtale på tlf. 20604242 eller læs mere om mit heldagskursus her på siden.